Tattooing a way of life...
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Procesul de vindecare al tatuajului.

In jos

Procesul de vindecare al tatuajului. Empty Procesul de vindecare al tatuajului.

Mesaj  Thornsink Joi Feb 02, 2012 9:54 am

Un tatuaj nu este terminat in momentul in care artistul tatuator termina sedinta. Din momentul in care va este pusa folia peste tatuaj incepe treaba clientului. Si aceasta inseamna probabil 50 % din rezultatul final. Uneori poate mai mult. Un tatuaj neingrijit poate duce la complicatii, complicatii care inseamna infectii iar infectiile duc la tratamente nedorite, pierderea tusului, cicatrici etc. Dar chiar si daca nu se infecteaza tatuajul poate pierde mult tus in perioada de vindecare si se poate vindeca rau.

Deci, pentru a avea un tatuaj cat mai frumos posibil ce trebuie sa faceti? Exista multe metode de vindecare si fiecare isi asuma dreptul de a fi printre cele mai bune. Adevarul este ca fiecare suntem diferiti si rezultatele sunt diferite de la persoana la persoana si la fel si timpii de vindecare. Eu personal, dupa experientele pe care le-am avut, atat ca tatuator dar si ca persoana care are tatuaje, am ajuns la cateva concluzii dar nu pretind ca metoda mea este singura metoda buna. Este metoda care mie si clientilor mei le-a folosit, asta dupa ce de-a lungul timpului am tot schimbat-o. Si am schimbat-o pentru a fi mai buna si pentru a raspunde unei categorii cat mai mari de persoane.

In primul rand trebuie sa intelegeti ce se intampla de fapt in acest proces de vindecare iar pentru asta trebuie sa intelegeti procesul de tatuare. In timpul tatuajului pigmentul este introdus cu ajutorul aparatului si al acelor in piele si anume in cel de al doilea strat de piele numit derm. Primul strat de piele, epidermul, este stratul supercial si acesta este intr-o continua schimbare el fiind hranit si regenerandu-se din derm si, prin urmare, neputand retine tusul pentru o perioada foarte lunga de timp. De aceea tusul trebuie introdus in stratul superior al dermului,chiar sub stratul bazal al epidermului. Ideea este ca tusul sa nu fie introdus in epiderm deoarece tatuajul va pali intr-o perioada scurta de timp datorita schimbarilor ce au loc la nivelul epidermei si nici prea adanc deoarece tusul ”va migra” in tesutul adipos si tatuajul isi va pierde forma si aspectul in timp – mai ales liniile!

In timpul procesului de tatuaj pielea este ranita epidermul fiind supus unei agresiuni. La fel si dermul.

Dupa ce procesul de tatuare ia sfarsit pielea va fi foarte iritata. In urmatoarele zile ce urmeaza procesului de tatuaj pielea va trece prin mai multe etape. Initial va fi rosie de la iritatie si tatuajul va avea culorile intense. Acest proces are loc deoarece tusul din epiderm, acel tus care nu a patruns in derm, sau cel putin o mare parte din el, va fi respins afara. De aceea veti observa, in special la tatuajele color si la tribale, ca in primele zile de dupa tatuare iese tus. Este foarte posibil sa se formeze si o crusta la suprafata tatuajului. Daca se aplica tratamentul corespunzator aceasta va cade in urmatoarele zile de la sine. Dupa acest proces tatuajul va intra in urmatoarea etapa care va dura de la o saptamana la mai multe. In primele zile va fi deschis la culoare cu un strat de piele lucios la suprafata.

Ce trebuie deci sa facem?!

Dupa ce ajungeti acasa, imediat dupa ce vi s-a terminat tatuajul, lasati folia care vi s-a aplicat aproximativ 3 ore dar nu mai mult de 4. Dupa acest interval de timp dati folia jos, cu grija. Spalati-va bine pe maini. Folositi un sapun antibacterian (de preferinta cu un ph neutru). Spalati, cu apa calduta si sapun, foarte bine tatuajul. Nu folositi miscari agresive ci blande. Dupa ce ati spalat tatuajul stergeti-l prin tamponare cu sevetele curate de hartie. Atentie!!! Folositi numai servetele curate de hartie de unica folosinta pe perioada vindecarii. Lasati tatuajul timp de 5-10 min sa se usuce bine dupa care incepeti sa il ungeti cu bepanthen unguent. Foarte important in acest stadiu sa folositi bepanthen unguent deoarece contine panthenol care ajuta la regenerarea celulelor epiteliale si protejeaza pielea. Folositi unguentul deoarece este mai vascos fata de crema si va tine tatuajul umed mai mult timp. Dati tatuajul cu bepanthen unguent zilnic de cate ori este nevoie! Nu exista un numar fix de ungeri. Tatuajul trebuie pastrat ca si cum ar fi umed. Puneti bepanthen pe el si masati usor in piele pana este absorbit tot si pielea are un aspect lucios. De fiecare data cand pielea pare ca se usuca repetati procedeul. Spalati tatuajul zilnic cu apa calduta si cu sapun antibacterian (ph neutru!). Cand il spalati jetul de apa sa nu cada pe tatuaj ci pe o zona de deasupra lui. Il tamponati usor fara sa trageti de cojite si continuati cu ungerea cu bepanthen.

Tatuajul va face cojite: sa nu le dati jos, sa nu il scarpinati, sa nu il agresati in nici un fel. Tot ce veti face va fi sa il dati cu bepanthen unguent pana aceste cojite vor cade jos complet.

Foarte important!!!! Nu folositi creme cicatrizante de genul crema de galbenele. Nu inlocuiti bepanthenul cu vaselina, unguente cu antibiotice etc. Antibioticele se administreaza de catre medici. Un tatuaj realizat intr-un mediu steril si ingrijit bine nu are nevoie de antibiotice!!! Nu va administrati antibiotice doar de dragul administrarii!

Dupa ce tatuajul nu va mai avea nici o cojita, de orice natura, incetati il mai dati cu bepanthen unguent. Puteti sa treceti la gelul de aloe vera cu care il veti da zilnic pentru urmatoarele saptamani pana se va vindeca complet. Gelul de aloe vera este regenerant si hidratant ceea ce va ajuta pielea sa revina la structura ei normala. Vindecarea completa va avea loc in aproximativ 2 luni.

In afara interdictiilor deja mentionate mai exista cateva: in primele saptamani sa nu faceti baie in ape statatoare, in piscine etc – motivul este destul de clar dat fiind ca in acele saptamani tatuajul este o rana deschisa; in primele 2 luni feriti-va complet sa expuneti tatuajul la soare – dupa aceste doua luni cand iesiti afara si expuneti tatuajul al soare sau la plaja, vara, folositi crema de protectie solara cu factor mare.

Deasemenea, dupa ce tatuajul va fi vindecat complet puteti sa folositi o crema hidratanta seara dupa ce faceti dus si sa va masati pe zona cu tatuajul. Un tatuaj este o responsabilitate pe care ne-o asumam pentru toata viata. Este un tablou imprimat in piele de care va trebui sa avem grija toata viata! Pana la urma este trupul nostru…

Autor,Gheorghita Marius Ciprian.
Thornsink
Thornsink
Admin

Mesaje : 11
Data de înscriere : 02/02/2012
Varsta : 32
Localizare : Galati

https://tattoo-world.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum